Despre mine

Dana Cavaleru


A absolvit Academia de Teatru si Film (UNATC – Bucuresti) in 1999 , sectia actorie, clasa prof Sanda Manu.
Din 1997 a inceput colaborarea cu Dan Puric, facand parte dintre fondatorii Companiei Passepartout D.P.
Joaca in spectacolele regizate de Dan Puric: “Made in Romania”, “Costumele”, “Hic sunt leones”.
Din 2005 lucreaza imprena cu actorul Richard Bovnoczki si creeaza impreuna spectacolul “Contraste”, la Teatrul Arca, spectacol selectat la Festivalul International Fringe New York in 2012.
In 2011 impreuna cu Richard Bovnoczki, Adi Nour, Vera Stoian si Adrian Naidin lucreaza spectacolul “Povestea inimii” prezentat in premiera la Praga si apoi la Paris.
Primii pasi de step i-a “furat” direct de la Fred Astaire (de la televizor:), apoi a invatat alti pasi de la actorul Gheorghe Visu, in timpul facultatii si, in trupa lui Dan Puric, a lucrat cu un coregraf american din Chicago, Bobby si cu o coregrafa austriaca din Viena, Dagmar .
In 2012 a luat cateva clase de step la Bodway Dance Center NYC.
In 2013 a participat la Tap Dance Festival de la Praga, unde a lucrat cu unii dintre cei mai mari dansatori de step  contemporani: Jason Samuel Smith, Chloe Arnold, Michelle Dorrance.
A inceput sa predea un Curs de step pentru incepatori in 2009, in Bucuresti, la cererea unor prietene si de atunci a lucrat incontinuu, avand in prezent 4 grupe de cursanti de diferite niveluri.

Telefon : 0722. 272. 550
dcavaleru at yahoo punct com